12 de febrer 2007

Sense explicacions

8/2/2007
Tres vàndals destrossen el drac del parc Güell

Tres joves van pegar violentament dimarts passat el drac modernista de Gaudí al parc Güell, que va patir importants danys al cap i el tronc. Dimarts, els Mossos van detenir en relació amb aquest succés un noi de 22 anys que acumula des de l'any 2005 quatre denúncies per furts i danys en mobiliari urbà i un altre arrest per amenaces i violació de domicili, i ahir van arrestar també una menor.Els fets es van produir dimarts cap a les 20.00 hores. Diversos testimonis van alertar els Mossos que tres joves d'"estètica antisistema i punk", segons van informar ahir fonts policials, estaven danyant la popular escultura. Agents de la policia autonòmica es van presentar a la zona i van emprendre una persecució rere els vàndals, que van sortir fugint. Un d'ells, David P. C., de 22 anys i veí de l'Hospitalet, va ser localitzat al carrer de Mercedes, quan encara portava una barra de ferro de més d'un metre.El detingut havia de passar a disposició judicial ahir mateix. Els Mossos no descartaven una tercera detenció i investigaven si els dos acompanyants també van participar activament en les destrosses. En els últims dos anys, David P. C. havia acumulat altres denúncies per danyar vehicles i una cabina telefònica. En aquesta ocasió podria ser acusat d'un delicte contra el patrimoni històric, que el Codi Penal castiga amb penes de presó de tres mesos a tres anys.


31/12/2006
Un vehicle baixa per l'escalinata de la catedral de Girona i en trenca diversos esglaons

Un turisme va destrossar diversos esglaons de la catedral de Girona dissabte a la matinada quan va accedir a la zona de l'edifici històric i va baixar per l'escalinata, una zona d'oci on la circulació de vehicles està restringida als veïns. Segons publica avui Diari de Girona, els fets es van produir dissabte a les tres de la matinada quan un vehicle, que podria ser un tot terreny, va accedir a la plaça dels Apòstols de Girona i va arribar fins a la catedral. Segons les primeres hipòtesis, el vehicle va baixar de forma ràpida però frenant. El cop de la primera baixada va destrossar un esglaó. El vehicle va continuar baixant a certa velocitat i són visibles les marques d'una gran frenada en forma de S en el tram mitjà de l'escalinata.Però els danys més greus els va provocar a la part baixa, on el vehicle va frenar i la seva part posterior va impactar contra els esglaons fent-los miques.

···

Però que l’hi passa a la gent? Perquè es perdent les bones maneres?
Llegeixo aquests dos articles, que ja tenen un temps, i no trobo cap explicació lògica sobre els fets.
Tots de petits, o de joves, em fet el cabra alguna vegada, tirant petards dintre de papereres o contenidors, entrant en les caduques cabines telefòniques i fer de tot, però això ratlla el vandalisme més radical. A qui se l’hi acudeixen aquestes salvatjades? No hi ha cap mena de disculpa possible, ni excusa, ni que si estava borratxo, ni que si anava fumat, ni que si sóc estranger i a mi les vostres escultures me la porten fluixa....
A mi mai se m’ocorreria agafar una barra i liar-me a pals amb cap escultura de Chillida o agafar un cotxe i destrossar l’església de cap ciutat o poble, per petit o gran que sigui.
A aquesta gent la faria pagar les reparacions i els hi faria treballar allà on han fet el mal. A més faria una pancarta publicaria de 20x20m. amb la foto de la cara del personatge en qüestió, en el lloc dels fets, perquè tothom el reconegués i s’emportés la glòria que tant havia buscat, per estúpid!


"Dying to stay" · Alias (The other side of the looking glass)


_

4 comentaris:

Princess Valium ha dit...

Doncs si senyor, tens tota la raó!
Me la pela que siguis punk i anti-sistema, molt bé, perfecte...Però ja està bé de tocar-nos la moral als altres. Al final no hi cabrem tots en aquest món.
I ara dient això semblo ma mare, serà la edad, però estic amb el David, tots hem fet l'animal alguna vegada, però aquests extrems...en fi.
Bon dia!

DANI ha dit...

Hey Mutek, les cançon les has pujat tú a "odeo" o ja hi eren al servidor???

Si les ha pujat tú, ja m'eplicaràs com ho has fet i com has aconseguit el format petit de reproductor que tens al blog.

abraçada

mutek ha dit...

Hola Dani, encantat de veure't per aqui i que deixis linkar-te.
Si, tota la música la he penjada jo al odeo.
Com que és una mica llarg d'explicar, tot i ser molt fàcil, et deixo el meu mail perque m'enviis el teu i aixì poder-te explicar millor.

daraco77 arroba jotmail punt com

DANI ha dit...

Gracies, pero a final ahir, després de 4 mesos de proves, vaig aconseguit fer funcionar el Dewplayer al blog.

Una abraçada